Konsert: Joystick 4.0

Ikväll är det dags för mig att lufsa ner till Malmö Konserthus för att avnjuta TV-spelmusik i dess finaste form.
Orvar Säfström anordnar tillsammans med MSO en finfin konsert där våra favoritspel får sin musik tolkad / dissekerad  av en symfoniorkester.
Detta blir den 4:e gången som Orvar arrangerar “Joystick” men faktiskt bara min första TV-spelkonsert med symfoniorkester.

Kvällens tema verkar vara Assassins Creed, men det utlovas även musik från andra storspel. MSO´s VD Dragan Buvac hintar även om att det eventuellt kan spelas musik från ett annat storspel för första gången.

Under dagarna anordnas SM i e-sport i konserthusets foajé och det finns även möjlighet att prova på olika spel.

Så tveka inte, ta dig ner till konserthuset idag!

UPDATE: Konserten är avslutad och lokalerna tömda. Orkestern har samlat ihop sina instrument och gått hem, kanske tagit ett varmt bad, en whiskey i favoritfåtöljen, en stor mugg kaffe efter ett väl utfört jobb. För man måste nog vara nöjd med sig själv när man spelar så bra som dom gjorde. Det är väldigt imponerande att se och höra så många människor vara så samspelta och harmoniska. Man kan tänka att orkestrerad spelmusik är tråkig och generisk. Men om man ser och hör det live så kan jag berätta att det inte är det. Det finns bara ett sätt jag kan summera det hela på och det är: Jag älskar TV-spelmusik!

Sen måste jag ge en liten känga till dom som arrangerade SM i e-sport. Som åskådare vill man veta vad som händer. När vi kom upp på ovan våningen, där alla spelaktiviteter var förlagda, var det bara ett stort myller av folk. Ingenstans kunde jag hitta någon information om vad som hände eller ens vilka spel det tävlades i. Ett tips för framtiden kan ju vara att ha någon slags storbilds-TV där man kan hitta all relevant information om vad som händer och vart det händer. Annars var det ett riktigt bra initiativ! Speciellt kul att se så mycket folk där.