BETA: Fract OSC

För ett tag sedan hörde jag om ett spel som heter Fract OSC. En av mina favoritpodcasts hade ett lite segment där dom pratade om GDC (Game Developers Conference) 2012. Bland annat snackade dom om ett litet indie-spel som heter Fract OSC som dom beskrev som ett “musical synthesizer puzzle FPS”. Där var jag såld!

Som hobbymusiker och som pussel-FPS-älskare tycker jag detta verkar vara ett väldigt intressant projekt. Jag begav mig till spelets hemsida www.fractgame.com och såg till min stora förtjusning att det fanns en öppen beta tillgänglig. Glad i hågen tankade jag hem betan, installerade och möttes av en helt underbar spelupplevelse. Grafiken är väldigt intressant och påminner om en blandning av TRONs universum och spelet Rez. Väldigt färgglatt.

Spelet handlar om ljud. Musik och ljud. Du går omkring i den här fantastiska världen och löser pussel för att skapa ljud. Pusslen består oftast av någon slags maskin som är trasig eller avslagen som du med hjälp av miljön runt omkring dig ska få igång igen. I ett pussel t ex ska man placera sig på exakt rätt ställe så att man kan se en kombination figurer som man sedan ska knappa in i en konsol vid den trasiga maskinen. Lite grann som den där gamla SVT vinjetten där kameran panorerar runt och till sist formar en etta av olika saker som finns i rummet. Det låter ganska flummigt, och det är det faktiskt också. Men det är flummigt på ett skönt sätt. Ljuden är så himla bra och allt verkar perfekt avvägt mot vartannat.

Det enda negativa jag har att säga om betan det är att den är allt för kort! Två områden finns tillgängliga och även om pusslen är ganska utmanande så tar det roliga slut fort. Jag hoppas att Phosfiend Systems snart släpper en ny beta, eller varför inte hela spelet!

Så gör dig nu själv en tjänst… Styr din vagga bort från mainstreamen och se något unikt och nyskapande!  Titta på bilderna här nedan och gå sedan till www.fractgame.com och tanka hem betan. Spela och njut!